DBPL Sedex Responsible Business Awards

Az LC Packaging vállalatot beválasztották a Sedex Responsible Business Awards díj jelöltjei közé

A Dutch-Bangla Pack Ltd. (DBPL) vállalatot beválasztották a legfelelősségteljesebb beszerzési programokat működtető és a legszélesebb körű fenntarthatósági kezdeményezéseket életre hívó cégeket elismerő 2020. évi Sedex Responsible Business Awards (Felelősségteljes üzletvitelért adományozott) díj jelöltjei közé. A díjra esélyes jelölteket az újító szellemiség szintje, a gyakorlati megvalósítás mértéke és a megismételhetőség lehetősége, valamint a kommunikációs folyamatok és a vállalatvezetés átláthatósága alapján választották ki. ​​​​​​​

Legkiemelkedőbb egészségvédelmi és munkabiztonsági program

A DBPL Alkalmazottak iránti elkötelezettség elnevezésű programját a „Legkiemelkedőbb egészségvédelmi és munkabiztonsági program (beszállítók)” nevet viselő kategória jelöltjei közé választották be. A mintegy 60 000 főt számláló Sedex tagjai a világ 180 különböző országából származnak. A DBPL a Sedex tagjai közé tartozó LC Packaging egyik bejegyzett gyártólétesítménye. A kategória jelöltjei közé történő beválasztással az említett létesítmény bekerült a 3 legkiemelkedőbb egészségvédelmi és munkabiztonsági programot működtető társaság közé.

Alkalmazottak iránti elkötelezettség elnevezésű program

A Dutch-Bangla Pack Ltd. A 7 részből álló Alkalmazottak iránti elkötelezettség elnevezésű program számos olyan egészségvédelmi és munkabiztonsági kihívás megoldása iránti kezdeményezést magában foglal, amelyekkel a vállalat bangladesi alkalmazottai és az ottani helyi közösség tagjai kényszerülnek szembenézni:

• Egészségvédelmi intézkedések (egészségbiztosítás)
  • Helyszíni orvosi segítség
  • Védőoltási programok
  • Munkásszállók nők számára
  • Happy Shop (egy olyan szupermarket, ahol a DBPL vállalat alkalmazottai tisztességes árakon, és akár hitelre is vásárolhatnak)
  • Happy Kids (napközi DBPL-alkalmazottak gyermekei számára)
  • Hulladékgyűjtő munkásokkal kapcsolatos kezdeményezés az LC Supports Foundation támogatásával

Elhalasztott díjátadó ünnepség

A koronavírus kitörése következtében lemondták a 2020. évi Sedex konferencia eredeti helyszínre tervezett megtartását, és helyette online módon fogják azt megszervezni. A március 18-ára tervezett díjátadási díszvacsorát elhalasztották, és azt majd „az év egy későbbi napján” tartják meg.

A Dutch-Bangla Pack Ltd. rövid ismertetése

A Dutch-Bangla Pack Ltd. (DBPL) társaságot, amely közös vállalatként működik, 2007-ben alapították. A részvények 50%-a az LC Packaging, másik 50%-a pedig helyi részvényesek tulajdonában áll. A Banglades piacvezető FIBC-gyártójának számító DBPL jelenleg gyógyszer- és élelmiszeripari tisztaságú, ömlesztett áruk tárolásához kínált, ipari tisztaságú és laminált szövetből készített FIBC zsákok, valamint HDPE/LDPE bélések előállításával foglalkozik.

Az Alkalmazottak iránti elkötelezettség elnevezésű programon kívül a számos különböző, többek között ISO 9001, BS OHSAS 18001, ISO 14001, FSSC 22000 és SA 8000 szabványok szerinti tanúsítványok is a DBPL minőség, biztonság és hatékonyság iránti mélyreható elkötelezettségét bizonyítja. A DBPL a világ első és mindmáig egyetlen FIBC-gyártója, amely az előbb említett tanúsítványok mindegyikét elnyerte.