Sajtószoba
- Sajtószoba - EU Corporate Sustainability Due Diligence Directive (CSDDD) Summary [Now live] Sustainability Update 2024 Packaging and Packaging Waste Regulation (PPWR) adopted by European Parliament Fourth Platinum EcoVadis CSR Rating For Royal LC Packaging LC Packaging becomes Royal LC Packaging LC Packaging Obtains QA-CER Certification for Recycled Material An update on the Packaging and Packaging Waste Regulation (PPWR) LC Packaging’s Science-Based Emission Reduction Targets validated by the SBTi M.B. Nieuwenhuijse and LC Packaging prevent 50,000 kg of plastic from entering the ocean LC Packaging, PET Recycling Team, Starlinger and Velebit close the loop with Big Bags made from recycled Big Bags LC Packaging acquires a minority share of Bluepack, Denmark LC Packaging Launches Living Wage Programme for Key Partners LC Packaging publishes new and improved Sustainability Update 2023 First Closed Loop Recycling Solution For FIBCs LC Packaging Launches LC Carbon Footprint Calculator For FIBCs LC Packaging Signs European Commission Sustainable Consumption Pledge Third consecutive Platinum EcoVadis CSR rating for LC Packaging Az EcoVadis 2023-as Platina minősítése: elismerés cégünk társadalmi felelősségvállalási törekvésivel kapcsolatban Partnership for distribution and production in the DRC LC Shankar Officially Opens New Production Facility GHG Inventory 2021: Impact on climate change LC Packaging featured in Africa Outlook Magazine LC Packaging acquires Karl Weiterer GmbH [Interview] Incorporating sustainability in Packaging LC Packaging UK member of Textile Recycling Association LC Packaging UK retains BRC accreditation at AA rating LC Packaging BE starts construction Sustainability Update 2022 (GRI Compliant) now available online! LC Packaging conducts UN Global Compact Advanced Communication on Progress Report 2022 LC Packaging launches 2030 Ambition: our contribution to a world without waste LC Packaging adopts B-BBEE codes stimulating inclusion Hagens Verpakkingen Starts Strategic Partnership With Fruitmasters 30% Recycled Content in LC Packaging FIBCs LC Packaging introduces Young LC programme for young talents M.B. Nieuwenhuijse and LC Packaging introduce plastic neutral net bags Second Sustainable FIBC Virtual Conference set for Thursday 19 May 2022 Az LC Packaging megerősíti a BICEPS hálózatot Annual Report 2021 now available online A Fair Day’s Pay for a Hard Day’s Work LC Packaging Joins Dutch Standards Committee (NEN) and ISO 21898 Working Group LC Packaging commits to Plastic Pact NL LC Packaging takes new step in rPP with Healix Az LC Packaging elkötelezi magát a Business Ambition 1,5°Cmellett Milyen hozzáadott értéket jelent az EcoVadis Platina CSR minősítés ügyfeleink számára? LC Packaging wins Nestlé Sustainability Award for Suppliers 2021 Az LC Packaging megőrizte a legmagasabb EcoVadis CSR minősítést : „Elismerés a fenntartható kötelezettségvállalásért” Termelési kapacitásunk növelése Már elérhető online! Fenntarthatósági hírek 2021 (GRI kompatibilis) WorldBag: újrafelhasználás és újrahasznosítás, új helyen FIBC-zsákjaink fenntartható jövője: trendek és fejlesztések Az LC Packaging elkészíti az ENSZ Globális Megállapodás 2021. évi előrehaladási jelentéséről szóló részletes közleményét Fenntartható együttműködések: fenntartható hulladékkezelés rPP bigbag zsákokkal Az LC Packaging bemutatja a 2020-as éves jelentést Az LC Packaging elköteleződést vállal a Nők Egyenjogúságának Alapelvei mellett Beszerzési stratégiák és ellátási lánccal kapcsolatos műveletek a bizonytalanság idején – hogyan birkózzunk meg olyan helyzetekkel, mint a COVID-19 járvány? LC Packaging joins UNGC Accelerator Programme LC Packaging Távellenőrzési Program: auditok és gyárlátogatások, már online is! Főszerepben a Dutch-Bangla Pack Ltd. Újrafelhasználás az újrahasznosítás előtt: a FIBC zsákok élettartamának növelése Igény szerint elérhető: Fenntartható FIBC Virtuális Konferencia Különdíjban részesültünk az LC Packaging Home and Garden termékcsaládjával Mit jelent a Hollandiában, újonnan épült, korszerű székhelyünk az ügyfeleink számára? Innovatív partnerkapcsolatok: a tökéletes bigbag zsák kialakítása az automata töltőrendszerekhez LC Packaging proudly obtains EcoVadis Platinum CSR rating LC Packaging’s Bangladeshi production facility SA 8000 recertified Az LC Packaging elkészítette az ENSZ Globális Megállapodásának 2020-as értékelő jelentését Panelbeszélgetés a 2020-as EcoVadis Sustain Event konferencián az LC Packaging részvételével Az LC Packaging vállalatot beválasztották a Sedex Responsible Business Awards díj jelöltjei közé Az LC Packaging arany fokozatot szerzett a Társadalmi felelősségvállalás területén az EcoVadis besorolása szerint Megjelent az LC Packaging Fenntarthatósági Tájékoztatója a 2019-es év vonatkozásában Az LC Packaging elkészítette az ENSZ Globális Megállapodása szerinti 2019. évi értékelő jelentését Az LC Packaging és a Veolia Netherlands együttműködésre lép, hogy globális szinten minimalizálják a rugalmas csomagolással kapcsolatos hulladék mennyiségét Az LC Packaging Dutch-Bangla Pack Kft második FIBC gyártó üzemét nyitja meg Bangladesben LC Packaging FTA Gyémánt Díjat nyert Az LC Packaging bengáli gyára elnyerte az SA8000 tanúsítást Az LC Packaging bemutatja az új Globális Beszállítói Magatartási Szabályzatát
Packaging and Packaging Waste Regulation (PPWR) adopted by European Parliament

PPWR summary image.jpg

Packaging and Packaging Waste Regulation (PPWR) adopted by European Parliament

2024. május 14.

On 24 April 2024, the PPWR was passed with a large majority: 475 votes in favour and 120 against. This shows many parliamentarians believe it is time to move forwards with the compromise text.

The final package is expected to be approved by the European Council and European Parliament at the end of 2024 or early 2025. This means the PPWR will become a EU-wide law mid-2026!

How Can LC Packaging Help?

We are dedicated to helping our clients comply by providing sustainable alternatives. Our initiatives include among others packaging including Post-Consumer Recyclate (PCR), our WorldBag reuse service, and innovating our packaging designs to enhance (closed-loop) recyclability and compostability.

To assess the anticipated impact of the PPWR on our product portfolio, we prepared an overview of the relevant elements of the PPWR. Would you like to know more about the PPWR in relation to the packaging you are using? Read our summary.

Read our summary